Komik Hayvan İsimleri Bakanlığı

Çocuk Gelişimci

Mine Kara

“Sahanda Yumurta Denizanası, Püsküllü Halı Köpekbalığı, Zombi Kurdu…” Evet yanlış okumadınız. Bu ve bunun gibi birçok komik hayvan ismi bulacaksınız ‘Komik Hayvan İsimleri Bakanlığı’nda’! Buradaki hayvanların ortak noktası hepsinin isimlerini değiştirmek istiyor olması. Bolca kahkaha, bolca bilgi bulacağınız bu kitap mesaj kaygısı da gütmüyor üstelik.

 

2019’da en çok satanlar listesine giren kitabımız İngiltere’nin en iyi çocuk kitabı yazarlarından Kes GRAY tarafından kaleme alınmış. Çizimler de Nikki DYSON tarafından öyle güzel çizilmiş ki neredeyse hayvanlar gerçek görünüşleriyle aynı diyebilirim.

 

32 sayfadan oluşan, kafiye ve tekrarlarla zenginleştirilmiş estetik bir anlatıma sahip harika bir kitap. Kitabı bitirdikten sonra son sayfada hayvanlar ile alakalı küçük bilgi notları da yer alıyor.  Son sayfayı görene kadar bu kadar komik isimli hayvanların gerçekte var olduğuna sadece çocuklarınız değil sizler de inanamayacaksınız. Kitabı kapatmadan önce en arka kısımda çocuğunuzun kendini çizmesi ve kendine komik bir isim bulması için bir alan yer alıyor.

 

Her sayfasında hayvanların kahkahalarına eşlik edeceğiniz bu kitaptan sonra belki siz de çocuklarınızla başka komik isimli hayvanlar var mı diye araştırma yaparsınız, ne dersiniz?