Bana Öyle Bakma!

Çocuk Gelişimci Mine Kara

“Ben benim, sen sensin, o da o!”  “Hiçbirimiz tuhaf değiliz!” fikirleriyle yola çıkılan bu güzel kitap sevilen yazar Gökçe GÖKÇEER tarafından kaleme alınmış ve Pelin TURGUT’un renkli ve özgün çizimleri ile bizlere sunulmuş.

 

Kitap farklılıkları nedeniyle toplum içinde rahatsız edici bakışların hedefi olan çocuklara sesleniyor ve onların hislerine odaklanıyor.  Baştan sona her çocuğun özel ve biricik olduğu, herkesin farklılıkları olduğu hatırlatılıyor. Bu yaklaşım da okuyuculara insanlar nasıl olursa olsun herkesin birbirine saygı duyması ve farklılıklarıyla beraber yaşaması gerektiği konusunda güzel bir deneyim sunuyor.

 

Farklılıklara saygı ve koşulsuz sevginin sade ve anlaşılır bir dille anlatıldığı bu kitap her ne kadar çocuklara hitap ediyor olsa da biz yetişkinlerin de kitaptan bir şeyler öğreneceği düşüncesindeyim. Ek olarak farklılıkları olan çocukların kendini daha iyi hissetmesine, dikkatle bakan gözlerle de aslında kimsenin tuhaf olmadığının fark edilmesine yardımcı olacağına eminim.

 

36 sayfadan oluşan kitabımızın karton kapaklarla ve dayanıklı büyük sayfalarla hazırlanmış olması çabuk yıpranmasının önüne geçecektir. Son olarak çizimlerin canlılığının yanı sıra sayfalardaki ufak sürprizler hem sizlere hem de minik okuyucularımıza kitabı daha da sevdirecektir.