Pırtık Tekir

Çocuk Gelişimci Mine Kara

“Pırtık Tekir bir çalgıcı kedisiydi

Bir miyavladı mı ortalık inlerdi

İkisi birden şarkılar söylerlerdi

Yoldan geçenler hep onları dinlerdi….”

 

“Minik Balık” ve “Değnek Adam” kitaplarıyla da daha önce tanışmış olduğumuz yazarlar Julia Donaldson ve Axel Scheffler’dan yeni güzel bir öykü daha…

 

İlk yayınlandığı 2009 yılından bu yana 10. baskısını yapmış olan kitap 32 sayfadan oluşmaktadır. Kuşe kâğıtla hazırlanmış olması çocukların ellerindeyken kitapların dayanıklılığını arttırma konusunda bizlere yardımcı oluyor.

Cümlelerin tekerleme şeklinde kafiyeli yazılmış olması okurken eğlenmenize, hikâyenin çocukların aklında kalmasına da yardımcı olacaktır. İnce ayrıntılarına kadar çizilmiş olan resimler olayları gözümüzde canlandırma fırsatı sunarken renklerinin de bir o kadar canlı ve dikkat çekici olduğu görülüyor.  Yazarların amacının bu kitapta bir mesaj verme kaygısından ziyade çocuğumuzla beraber Pırtık Tekir’in maceralarını okuyup eğlenmek ve güzel vakit geçirmek olduğunu gözlemliyoruz. Ancak arkadaşlık, hayvan sevgisi gibi konuları da çocuğunuzla konuşma fırsatınız olacaktır.

 

Kitapta Pırtık Tekir, arkadaşı Çalgıcı ile beraber müzik çalarken Pırtık’ın bir arkadaş edinmesi ve bunu takip eden olaylar zinciri bizleri bekliyor. Çocuğunuzla beraber onların şarkısına eşlik etmeye ne dersiniz?