Panter Ülkesindeki Panayır

Ümmü Gülsüm Çinici

Ormanlardan birinde panter krallığı varmış.

Panterlerin ülkesinde uzun zamandır hayat çok durgun ve çok sıkıcıymış. Çünkü kimse yerinden kalkıp bir iş yapmıyor, herkes yatıyor hareket olarak sadece olduğu yerde sağa sola dönüyormuş. Bu yüzden pek çok eşya, araç, gereç paslanmış, bozulmuş. Prens ve prenses panterler de diğerlerinden farklı değilmiş. Onlar da sabahtan akşama kadar yatıyorlarmış.

Panterlerin kralı bu durumdan hiç memnun değilmiş. Halkının ve çocuklarının artık bu miskinlikten kurtulması gerekiyormuş. Günlerce “Acaba ne yapabilirim?” diye düşünmüş. Ama aklına hiçbir çözüm gelmemiş. Fakat bir gece rüyasında bir orman perisi görmüş. Peri, krala “Sevgili kral, bir panayır düzenleyin. Ormandaki bütün hayvanları davet edin. Bir an önce yapın, sakın geciktirmeyin!” demiş.

Kral panter, sevinçle uyanmış. Hemen çocuklarının yanına koşmuş. Babalarını karşılarında görünce çocukları hızla toplanmaya çalışmış ama öyle bir anda olmamış. Kral her şeye rağmen heyecanla başlamış konuşmaya ve rüyasını anlatmış.

Prens ve prensesler önce babalarının ne dediğini anlayamamışlar, sonra anlamışlar ve başlamışlar oflayıp, puflamaya… Panayır fikrine hiçbiri sıcak bakmamış. Çünkü yaşadıkları miskin hayat onları tembelliğe iyice alıştırmış. Panayır onların çalışması ve yorulması anlamına geliyormuş. İtirazlar üst üste gelse de kral panter oldukça kararlıymış. Önce onları ikna etmeye çalışmış. Bakmış olmuyor “ Ben sizin hem babanız hem kralınızım, bir panayır hazırlamanızı istiyorum. Bu bir emirdir.” demiş. Yardım için ormandaki dostlarına da haber göndermiş.

Panterin davetini alan puma, pars, piton koşup gelmiş. Çalışmalar başlamış. Kısa zamanda panayır için her şey hazırmış.

Puma, ormandaki hayvanlara davetiye götürmüş. Kraliçe ve prensesler yiyecekleri, içecekleri hazırlamış. Kral herkesi karşılamış. Pars, pandomim yapmış. Prensler, paraşütle atlamış. Piton, piyano çalmış. Papağan şarkı söylemiş. Panterlerin hepsi etkinliklerle yeniden aktif hale gelmiş.

Ormana neşe, coşku, mutluluk ve enerji, bütün hayvanlara canlılık gelmiş. Panayır herkesi memnun etmiş. En yakın zamanda yeni bir panayır düzenlenmesine karar verilmiş.

Çalışıp üretenler, aktif, hareketli olanlar çalışmayan üretmeyen hareketsiz kişilere göre daha mutlu değil midir?