Siyah Jaguar

Ümmü Gülsüm Çinici

Çok eskiden bir jaguar ormanı varmış. Ormandaki jaguarların hepsi kahverengi ve iri benekliymiş.

Sıcak bir günde bu ormanındaki evlerden birinde ikiz yavrular dünyaya gelmiş. Yavrular anne ve babalarını çok mutlu etmiş.

Anne jaguar sütüyle ikizlerini beslemiş, öperek, koklayarak büyütmüş. Jaguarlardan biri kahverengi ve iri benekliymiş ama diğeri farklıymış. O simsiyahmış ve hiç beneği yokmuş.

Ailesi için yavrunun farklı görünmesinin bir önemi yokmuş. Yavrularının ikisini de çok seviyorlarmış.

Aylar geçmiş. İki kardeş okula başlayacakmış. Okulda yavru jaguar, birkaç aslan ve pars da oluyormuş.

Okulun ilk günü bahçede bekleyen bir sürü yavru varmış. Siyah jaguar gözüyle kendine benzeyen bir yavru aramış. Ama görememiş. Öğretmenler yavruları sıraya sokmuş ve sınıflara göre ayırmış. Aralarında dış görünüşüyle en farklı olan siyah jaguarmış, çok dikkat çekiyormuş.

Yavru jaguarlar siyah jaguara önce şaşkın şaşkın bakmış. Ona bakarak kendi aralarında konuşmuşlar. Gülmüşler.  Siyah jaguar bu davranışlar karşısında farklı oluşunu bir eksiklik zannetmiş. O gün hiç sesini çıkarmamış ama ertesi gün okula gitmek hatta evden çıkmak bile istememiş.

Annesi, babası ve kardeşi onu cesaretlendirmiş. Siyah jaguar ertesi gün okula gitmiş. Hemen olmamış ama yavaş yavaş okuldakiler ona alışmış.

Zamanla siyah jaguar yetenekleriyle özel olduğunu göstermeye başlamış.

Okulda koşu yarışmaları yapılıyormuş. Siyah jaguar bu yarışmalarda hep birinci oluyormuş. Çünkü o çok hızlıymış. Kardeşi onu en önde alkışlıyormuş.

Dönem sonunda okullar arası koşu yarışması düzenlenmiş. Yarışmaya okulunu temsilen siyah jaguar katılmış. Yarışma çok çekişmeli geçecekmiş. Hızlı koşan pek çok yarışmacı varmış.

Yarışma günü gelmiş. Koşular başlamış. Siyah jaguarın da katılacağı yarış başlamak üzereymiş. Düdük sesiyle jaguarlar koşmaya başlamış. Kısa sürede siyah jaguar öne geçmiş. Yarışmanın sonuna kadar üstünlüğünü sürdürmüş.  Birinci olmuş.

O, zafer turunda kardeşi ve arkadaşlarıyla birlikte koşmuş. Siyah jaguar artık sadece farklı rengiyle değil, hızıyla da tanınıyormuş.

Dış görünüşteki farklılıklar önemli değilmiş. Siyah jaguar da onun arkadaşları da artık bunu biliyormuş. Zaten birbirinin aynısı olan var mıdır?