Tabak Adam

Sevgili Ebeveynler, karton tabaklarınızı kullanarak çocuklarınızla birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olanlar; karton tabak, renkli kağıtlar, göz yapıştırmaları, renkli kalemler, tahta çubuk ve makas.

İlk olarak karton tabağın arkasına yüz şeklinde çiziyoruz. Bu sırada  çocuğunuzla birlikte renkli kağıtları önümüze alıp burnunu, ağzını ,saçlarını hangi renkte yapmak istediğimizi kararlaştırıyoruz. Ardından kararlaştırdığımız renkteki kağıtlardan kesip gülen bir ağız ve burun yapıp yapıştırıyoruz.  Saçları için yine aynısını yapıyoruz. Göz yapıştırmalarını yapıştırıp tabağın alt kısmına da tahta çubuğumuzu yerleştirerek yüzümüz hazır hale getirmiş oluyoruz. Artık Tabak Adamımız bizlerle konuşarak keyifli vakit geçirebilir. Bakalım bizlere neler anlatacaktır.

Ek olarak, eğer isterseniz çocuğunuzla birlikte Tabak Adam’a sakal, bıyık, küpe gibi detayları da ekleyebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuzla birlikte cinsiyete özgü özellikler hakkında konuşabilirsiniz. Erkeklerin ve kızların  temel özelliklerinin yanı sıra giyim şekilleri ve aksesuarları ile ilgili konuşabilir, cinsiyete özgü farklılıklar konusunda onu bilinçlendirebilirsiniz.