Tahmin Et

Oyun için tek ihtiyacınız bir tepsi, bir örtü ve birkaç parça küçük eşya. Bunun için toka, bozuk para, tırnak makası, saç fırçası, cüzdan gibi küçük eşyaları kullanabilirsiniz.

Eşyaları bir tepsiye koyduktan sonra tüm oyuncuların tepsideki eşyalara dikkatli bakması isteyiniz. Ardından tepsinin üstünü örtün ve herkesin aklında kalan eşyaları bir kağıda yazmasını isteyiniz. En çok eşyayı doğru bir şekilde yazan oyunu kazanmış olur.

Küçük yaş grubundaki çocuklar içinse oyunu biraz daha basitleştirebilirsiniz. Tepsideki eşyaların sayısını birden başlatarak giderek arttırabilirsiniz. Ardından size örtünün altında olan eşyanın ne olduğunu söylemesini isteyebilirsiniz. Böylelikle hem görsel hafızasının hem de eşyaları isimlendirme becerisinin artmasına yardımcı olacaksınız.

Ayrıca, belli bir süreden sonra oyunu Dokun-Hisset-Tahmin Et olarak oynamaya devam edebilirsiniz. Bunun için eşyaları bir torba içerisine koyunuz. Ardından oyuncuların ellerini torbaya sokup dokundukları eşyanın ne olduğunu tahmin etmesini isteyiniz.