Kurt ve Kaplan

Ümmü Gülsüm Çinici

Bir zamanlar çok sert bir kış mevsimi yaşanmış. Bu şartlarda yaşamak hiç kolay değilmiş. Bütün canlılar zor durumdaymış. Fakat herkesten uzakta açlıktan ölmek üzere olan iki hayvan varmış. Bunlardan biri kurt, diğeri kaplanmış.

Bu hayvanlar yaşamak için bir şeyler yemek zorundaymış. Ama yiyebilecekleri hiçbir şey yokmuş.

Kurt tek başına değilmiş. Onun bakması gereken yavruları varmış. İki haftadır hepsi açmış. Kendinden çok onlar için endişeleniyormuş. Yemek aramak için tipide her gün dolaşmış. Ama her seferinde eli boş dönmüş evine.

Günler sonra tipi durmuş ve kar yağışı yavaşlamış. Kurt artık daha iyi görüyor, keskin burnuyla kokuları alıyormuş. Kurt bütün gücünü toplamış. Tekrar yemek aramaya çıkmış.

Yakınlarda bir köy varmış. Orada koyun, keçi bulunurmuş. Kurt, mecbur kaldığı için köye gitmeye karar vermiş. Köye yaklaşırken birini fark etmiş. O da köyü inceliyormuş. Bu bir kaplanmış.

Önce düşman gibi biraz hırlayıp birbirlerini ürkütmeye çalışmışlar. Ama kurdun kaplanla savaşmaya hiç gücü yokmuş. Onunla konuşmaya başlamış.

“Üç yavrum iki haftadır aç. Acilen yiyecek bulmazsam yavrularım ölecek.” demiş.

Kaplan derin bir iç çekmiş. O da bir anneymiş ve birkaç gündür yiyecek arıyormuş. “Seni anlıyorum. Benim de yuvada yolumu gözleyen aç bir yavrum var.”  demiş.

İki anne yavrularını kurtarmak için anlaşmış. Köye birlikte gidip koyun ya da keçi yakalayacaklarmış. Onu paylaşıp yuvalarına götüreceklermiş. Aslında insanlara yaklaşmak istemiyorlarmış. Ama hayatta kalmak için buna mecburlarmış.

Köye yaklaştıklarında ağaçların dallarına asılı etler görmüşler. Köylüler dağdaki hayvanların aç kalacağını düşünmüş. Köye saldırmasınlar diye ölmek üzere hasta bir koyunu kesmişler. Etlerini ağaçlara asmışlar.

Kurt ve kaplan etleri görünce çok sevinmiş. Hemen birkaçını toplamışlar. Kaplan, topladıklarından birazını almış, kalanını  “ Siz daha kalabalıksınız, bunları da al. Yavrularınla yersiniz.” deyip kurda vermiş. Kurt teşekkür etmiş.

Etleri alıp karlarda bata çıka yuvalarının yolunu tutmuşlar. Kısa sürede kurt da kaplan da gözden kaybolmuş. Bu etlerle hepsinin hayatı kurtulmuş. İyilik yapmak çok zor muymuş?