Site icon AİLEMİZ

Hyalüronik Asit ve Cilde Faydaları

Uzman Estetisyen

Sabira Arapsoy

Hyalüronik asit, son yıllarda cilt bakımın en popüler içerikleri arasında yer alır. Cildin doğal yapısında yer alan ve nemlendirme görevine sahip hyalüronik asit cilt bakımında sağladığı faydalarla vazgeçilmez haline gelir. Daha dolgun, genç ve canlı cilt görünümünün sırrı olan bu içerik, cilt bakım konusunda anahtar role sahip. Kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutma kapasitesine sahip hyalüronik asit, su bazlı olduğu ve doğal olarak ciltte bulunduğu için tüm cilt tiplerine uyum gösterir. Hyalüronik asidin cilde faydaları saymakla bitmez!

Yumuşacık ve parlak Bir Cildin Gizli Kahramanı: Hyalüronik Asit!

 

Yüksek oranda su tutma kapasitesi nedeniyle, hyalüronik asit desteği, aydınlık cilt görünümüne kavuşmanıza yardımcı olur. Neme doyan ışıltılı cilt, sağlıklı görünüm ile parlar. Doğal parlaklığın sırrı, hyalüronik asit içerikli ürünler ile sağlanır. Sizde de solgun cildinize hyalüronik asit içerikleri ile yeniden hayat verebilirsiniz.

 

Hyalüronik asit nemi cilde hapsederek, kuruluğu engeller. Beslenen, neme doyan cildin onarım mekanizması hızla işleyerek cilt kusurlarının görünümü azalır.

 

Pürüzsüz cilt görünümü kazandıran hyalüronik asit, cilt dokusu görünümü için yenileyici bir etkiye sahip. Cilt kusurlarına karşı hyalüronik asit tercih ederek cilt kusurlarının görünümünde de azalma gözleyebilirsiniz. Antioksidan özelliği bulunan madde, cildi serbest radikallerin oluşturduğu cilt hasarından da korur.

 

Düzenli Kullanımla Kırışıklıkların görünümüne Savaş Açar.

 

Hyalüronik asit yaşlanma karşıtı etkisi sayesinde kırışıklık görünümüne karşı da koruma sağlar. Bu sayede erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçilir ve cilt elastikiyeti arttırılarak cildin genç bir görünüm kazanması sağlanır. Düzenli kullanımda ise yaşlanma belirtilerinin görünümü de azalmış olur. Gözenekleri tıkamaması, cildin doğal metabolizmasında etkin bir madde olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen hyalüronik asit, en hassas ciltlerde bile kullanılabiliyor. Adında asit kelimesi geçtiği için bazen korkulan hyalüronik asit cilt yüzeyinde hasara sebep olmadan cildi nemlendirmeye yardımcı oluyor.

 

Hyalüronik asit günümüzde birçok kozmetik ürünün içerisinde bulunuyor. Artık her yerde hyalüronik asit serumu ve bu asit türünü içeren kremler, nemlendiriciler ve makyaj malzemeleri ile karşılaşmak mümkün.

 

 

 

Hyalüronik Asit Cilde Faydaları Nelerdir? 

 

Aslında buraya kadar hyalüronik asidin cilt için ne kadar büyük bir önemi olduğundan biraz bahsettim. Şimdi biraz daha detaya girelim:

 

 

Hyalüronik asidin cilt bakımı rutinine ilave edilmesi.

 

Şimdi sizinle hyaluronik asit içeren cilt bakım rutin sırlarını paylaşıyorum. Cildin daha nemli, dolgun ve ışıl ışıl görünmesi için siz de hyalüronik asit içeren bu cilt bakım tüyolarını kullanmanızı tavsiye ederim.

 

Hyalüronik asit ile cilt temizleme rutini

 

Sadece makyaj yaptığınız günlerde değil, her gün istisnasız yüzünüzü temizlemelisiniz. Gün içinde gözeneklerimizde dolan yağ ve kirler cildini nefes almasını engeller ve siyah nokta oluşumunu hızlandırır. Gündüz ve akşam olmak üzere günde iki kere cilt temizliği yapmak cilt kusurlarının azalmasına yardımcı olacak.

 

Hyalüronik asit ile makyaj çıkarma rutini

 

Hyaluronik asidin cilt bakım rutininin her aşamasında seninle olmasını istiyorsan Hyaluron Micellar Temizleme Suyu ile tanışmalısın. Hyaluronik asit içeren micellar su, makyajını temizlerken aynı zamanda cildi nemlendirerek dolgunlaştırma ve ışıltı kazandırma özelliğine sahip. Klasik micellar suları ile makyaj temizlemek son derece pratik, hyalüronik asit içeren micellar ile ise cildi makyajdan arındırırken aynı zamanda nemlendirmek, dolgun görünmesini sağlamak tam bir bonus! Hyaluron micellar su ile cildini temizledikten sonra tekrar yüzünü yıkamaya gerek kalmaz.

 

Hyalüronik asit ile göz çevresi bakımı

 

Göz çevresindeki cildimiz oldukça hassas ve ince bir yapıya sahip. Bu nedenle göz çevresini nemlendirmek için hyalüronik aside çok ihtiyacınız olacak. Göz kremi alırken içeriğinde hyaluronik asit olan kremleri tercih etmeli ve dolgunlaştırma özelliğine bakmalısınız. Böylece göz çevresindeki ince çizgi görünümünün azalmasını sağlayabilirsiniz.

 

Gündüz rutini

 

Cildin nem tutmasına destek oluyor, cildin kurumasını engelliyor. Bu nedenle günlük bakımınızda düzenli olarak kullanmalısınız. Gündüz krem formülünün içerisindeki yüksek moleküllü hyalüronik asit nemi cilde hapsederek cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlarken, mikro moleküler hyalüronik asit ise cildin daha alt katmanlarına etki ederek cildin dolgunlaşmasını sağlıyor.

 

Gece rutini

 

Hyaluronik asit bakımının en etkili adımı gece rutinidir. Çünkü gece biz uyurken cildimiz kendini yeniler ve yeni hücrelerin oluşmasını sağlar. Sizde bu süreci desteklemek için gece bakımında hyalüronik asit kullanmalısınız. Gece boyu nem kaybetmene engel olacak ve cildinizin pürüzsüzlüğünü destekleyecek olan hyalüronik asit içeren gece kremini ve serumunu düzenli olarak kullanmanızı tavsiye ederim.

 

Düzenli ve doğru ürün kullanımı sağlıklı cildin sırrıdır!

 

Exit mobile version