Site icon AİLEMİZ

Uzaktan Eğitimde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Erdem Beyoğlu

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de COVİD-19 salgını sonrasında birçok alanda değişimler yaşanmaktadır. Ancak eylül ayının gelmesi ile en ciddi değişimin eğitim sisteminde meydana geldiği görülmüştür. Eğitim sistemimizde, geleneksel yüz yüze eğitimden uzaktan eğitim modeline geçiş yapılmıştır.

Son yıllarda bir çok avantajı ile popüler hale gelen uzaktan eğitim modeli COVİD-19 salgını sonrasında zaruri hale gelmiştir. Ancak  yüz yüze eğitim modeline göre ciddi dezavantajları bulunmaktadır. Bunların başında çocukların bilgisayar başında otururken erken sıkılmaları ve dikkat sürelerinin kısa olması gelmektedir.

Uzaktan eğitim modelinde çocuklarımızın derslerine karşı daha istekli ve daha motive olabilmeleri için birkaç noktaya dikkat etmemiz gerekmektedir. Bunlar;

Son olarak uzaktan eğitimin sanıldığından çok daha zor olduğunu, yoğun dikkat gerektirdiğini ve çocuğunuzun süreç içerisinde zorlanmasının normal kabul edilmesi gerektiğini unutmayınız. Böyle zamanlarda zorluğu kabul ederek çocuğa baskı yapmadan motive etmeye çalışmak daha etkili olacaktır.

 

Exit mobile version