Site icon AİLEMİZ

Çocuğunuzun Dikkat Becerisini Artıran Kitaplar

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Erdem Beyoğlu

Son yıllarda birçok ailenin temel sorularından biri çocuklarının dikkatinin nasıl arttırılacağıdır. Bu konuda sizlere yardımcı olmak ve çocuğunuzun dikkatini arttırmaya yönelik yardımcı olmak amacıyla alttaki önerileri hazırladık. Her akşam çocuğunuzla birlikte yapılacak egzersizler ile onun dikkatinin artmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kitaplar:

1001 Şeyi Bulun

Yazar: Anna Milbourne

Resim içerisinde gizli olan objelerin bulunmasına dayanan kitap içerisinde birçok farklı materyal bulunmaktadır. TÜBİTAK yayınları tarafından yayınlanan kitap seri dizisi halinde bulunmaktadır.

Dikkat Güçlendirme Seti

Yazar: Doç. Dr. Osman Abalı

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Doç. Dr. Osman Abalı tarafından kaleme alınan kitap çocukların yaşıyla uyumlu olarak dikkat becerilerinin geliştirilmesini hedeflemektedir.

Her yaş grubunun olgunluk düzeyi farklı olduğundan her yaş için farklı kitap setleri hazırlanmıştır. Her kitap içerisinde o yaşa uygun olarak hazırlanmış dikkat arttırıcı egzersizler, oyunlar ve bulmacalar bulunmaktadır.

Şehirde Bir Gün

Yazar: Olivia Brookes

Yine resim içerisinde saklı bulunan objelerin bulunmasına dayalı resimlerin bulunduğu  kitap bir seri olarak Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yayınlandığı günden beri yoğun ilgi gören kitap basit bir dille ele alınmış ve çocukların yaşına uygun görsellerle desteklenmiştir.

Maceralar Diyarında Gizli 501 Şey

Yazar: Kollektif

Diğer kitaplardaki gibi resim içerisinde gizli olan objelerin bulunması ilkesine dayanan bir başka kitap. Pearson tarafından yayınlan ve bir seri dizisine dönüştürülerek okuyucu ile buluşan kitabın devamı devam serisi Tropik Ormanda Gizli 1001 Şey olarak belirlenmiştir.

Tüm bunların yanında bulmaca ve hafıza oyunları gibi zihinsel aktivite içeren pek çok oyunun da çocuğunuzun dikkatinin gelişmesine olumlu katkıda bulunabileceğini unutmayınız. Bunları her gece tüm aile olarak birlikte yaptığınız takdirde hem çocuğunuzun dikkat becerisinin geliştirilmesine hem de hep birlikte kaliteli vakit geçirilmesine olumlu katkı sağlamış olursunuz. Tabii bu sırada cep telefonu, bilgisayar ve televizyon gibi dikkat dağıtan elektronik aletlerden uzak durmayı da ihmal etmemeliyiz.

 

Exit mobile version