Site icon AİLEMİZ

Hiçbir Şey Yapmama Günü

Çocuk Gelişimci Mine Kara Duman

Tabletini kullanmayı çok seven ve neredeyse ondan başka oyun bilmeyen küçük kahramanımızın annesiyle gittiği kır evinde tabletini suya düşürmesiyle başlıyor her şey… Yapacak başka şeyin olmadığı, oyun tabletinizi de kaybettiğiniz yerde daha kötü ne olabilirdi ki?

 

Kitabımızın hem yazarı hem de çizeri Beatrice ALEMAGNA’dır. Çevirisini ise Rüzgâr RUMİ yapmıştır. 5+ yaş üzeri olan ve Aylak Kitap Yayınlarından çıkan English Association en iyi çocuk kitabı başta olmak üzere başka birçok ödül almış bir kitap “Hiçbir Şey Yapmama Günü”.

 

Teknolojik aletinin kaybolması kahramanımızın kendini yaşadığı dünyanın, doğanın ve hiçliğin ortasında olduğunu düşündüğü yerde can sıkıntısı birçok yeni şeyi keşfetme ve tanıma imkânı sunuyor. Aslında kitapta çocuğun teknolojik aletlerle aşırı ilgilenmesinden bahsetmiş ancak asıl dikkat edilmesi gereken kısmın can sıkıntısının çocuklara keşfetme, düşünme, yaratıcı olma fırsatı sunması olduğunu düşünüyorum.

 

44 sayfa ve karton dış kapaklardan oluşan kitabımızda yazılardan çok resimler çekecek dikkatinizi. Resimler öyle güzel sıralanmış ve resmedilmiş ki kimi sahnelerde kendinizi animasyon filmine bakıyor gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca resim boyutları kocaman ve renkleri capcanlı.

Sizler de kitabı okuduktan sonra çocuklarınızla bir keşif yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

 

Exit mobile version